2022-05-17 09:42:38• hírek • Szatmár.ro

Törött kézzel is verhetetlen volt az ifjú szatmári cselgáncsozó

Az elmúlt hétvégén Szatmárnémetiben rendezték meg a Szatmár Kupa nemzetközi korosztályos cselgáncsversenyt, melyen hat ország 515 judokája vett részt. A tornára a Both Katalin Sportteremben került sor.

Gergely Attila, a Szatmárnémeti VSK cselgáncs szakosztályának vezetője szerkesztőségünknek elmondta, a Szatmárnémeti Judo Master SK által szervezett versenyen a VSK judokái 3 arany-, a ezüst- és 3 bronzérmet szereztek, illetve külön kiemelte Maita Clipa (-52 kg) és ifjabb Csehi Árpád (44 kg) teljesítményét. Mindkét ifjú sportoló az u12-es korosztályban lépett tatamira, viszont teljesítményükre hamar felfigyelt mindenki.

Ifj. Csehi Árpád aranyérmet nyert súlycsoportjában, viszont nem is akárhogy, hiszen legelső mérkőzésén eltörött a kéztőcsontja. Az ifjú judoka viszont a súlyos sérülés ellenére sem adta fel, így is folytatta a játékot, és a további két mérkőzést idő előtt nyerte meg, ezzel súlycsoportjának legjobbja lett.



Maita Clipa teljesítménye szintén kiemelkedő volt, hiszen a kislány mindössze 8 hónapja cselgáncsozik. Az előző versenyén már szerzett egy ezüstérmet, ezúttal viszont az aranyat is sikerült begyűjtenie.



Edzőjük elmondta, büszke tanítványaira, és nem csak rájuk, hiszen a többiek is igen jól szerepeltek a tornán. 
 

U12-es korosztály:
I. hely: Maita Clipa (-52 kg), ifj. Csehi Árpád (44 kg) 
III. hely: Malanca Maverick (60 kg)

U14-es korosztály:
II. hely: Grebúr Kevin (50 kg)
III. hely: Rozsályi Vivien (57 kg)

U16-os korosztály:
I. hely: Katócz Ingrid (70 kg)
III. hely: Gábor Gabi (66 kg)


Gratulálunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: